Kunstronde 2024 Vecht en Plassen

Tijdens dit weekend is het werk van 27 kunstenaars en een galerie te bezichtigen.

De Kunstronde is er voor elke kunstliefhebber! Hou je van abstracte schilderijen? Of juist van realistische kunst? Glaskunst of fotografie? Keramiek? Of van etsen en conceptuele kunst? Ben je op zoek naar een mooi beeld voor in de tuin, in huis of om iemand cadeau te doen?

Tijdens de Kunstronde is er een originele collectie kunstwerken te zien van 27 kunstenaars en één galerie. Opvallend en divers in stijl, techniek, ambacht en prijs. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: kwaliteit. Alleen professionele De Kunstronde Vecht en Plassen is een waar begrip voor iedereen in de Vechtstreek en wijde omgeving. Leden van deze bijzondere kunstenaarsvereniging tonen hun werk aan het kunstminnende publiek. Een traditie die meer dan vijfentwintig jaar teruggaat. Een weekend lang staan kunstenaars en galeriehouders klaar om je met open armen te verwelkomen. In deze persoonlijke sfeer is er ruimte voor bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Zo kom je meer te weten over het werk en de maker. Met kunstwerken in verschillende prijsklassen en uiteenlopende stijlen is het goed mogelijk dat je tijdens deze Kunstronde tegen een kunstwerk aanloopt dat past bij jouw smaak én portemonnee. De Kunstronde heeft dit jaar weer twee nieuwe leden dus er is veel nieuws te ontdekken! Locaties aantrekkingskracht gehad op kunstenaars. Vandaar dat velen zich hier gevestigd hebben. De kunstenaars die allerlei disciplines beoefenen, van schilderkunst, keramiek, fotografie tot grafiek en installatiekunst voelen zich gekoesterd door de traditie van de streek maar staan ook met beide benen in de actualiteit. Route De Kunstronde bestrijkt het gebied van Maarssen tot Vreeland en loopt langs de plassen van Kortenhoef, ‘s-Graveland en Loosdrecht tot aan Tienhoven. Een mooie dagtocht om met de fiets of auto af te leggen. Onderweg kun je genieten van een warme ontvangst bij de kunstenaars. Je zult verrast worden door de diversiteit en hoge kwaliteit van de getoonde kunstwerken.

Kunstenaars doen mee aan de Kunstronde Vecht en Plassen. De deelnemende kunstenaars exposeren hun werk vaak op bijzondere locaties zoals een fort, boerderij, historische molen, een brugwachtershuisje, woonboot of kerk. Van oudsher heeft het gebied rondom de Vecht en de Loosdrechtse Plassen door haar schoonheid grote Dat de Kunstronde met de tijd meegaat, is ook te zien aan het nieuwe logo! Groepsexpositie De groepsexpositie in de Pauluskerk in Breukelen toont van elke deelnemer één kunstwerk. Zo krijg je een goede indruk van wat de Kunstronde jou te bieden heeft. Ook is er een gratis overzichtsboekje met daarin een kunstwerk van iedere exposant. De boekjes zijn bij supermarkten en diverse winkels af te halen. Beide opties bieden de mogelijkheid je favorieten op voorhand te selecteren zodat je gericht de locaties kunt bezoeken. Gewoon op pad gaan en jezelf laten verrassen kan natuurlijk ook. Op www.kunstronde.nl vind je een plattegrond van de route. Adres groepsexpositie: Straatweg 37, 3621 CM Breukelen Openingstijden alle locaties: 11.00 – 17.30 uur (In de Pauluskerk en de St.-Johannes De Doperkerk is de opening op zondag om 11.30 uur, op zaterdag om 11.00 uur)

Jaap Hartman

Jaap HartmanMondays Love, bronze, 165 x 100 x 10 cm
Gallery book signing on May18 from 2 pm with Jaap Hartman

Jan van LokhorstFemme du Lac, oil paint on linnen, 120 x 100 cm

Frank VincentSquares in Space, stainless steel, 90 x 110 x .4 cm
 

Frank Vincent, Ilusion 8 en Jump, stainless steel


Frank Vincent designs sculptures of illusion in stainless steel in the tradition of Marits Cornelis Escher. Vincent’s illusions have a metaphorically mirror of our times, in which deep fakes, AI and social media plague our reality.
Frank Vincent has found pleasure in the challenge of fulfilling clients’ dreams in designing spatial forms. As a master of unimaginable shapes he confuses viewers in a creative tug-of-war through his three-dimensional illusions. In recent years, Frank Vincent’s sculptural designs received awards by various organizations.
Download our brochure thru the link: https://gallerymcsorley.com/wp-content/uploads/2023/05/Brochure-Gallery-McSorley-re-design-MRT-23-5_compressed.pdf

Temporarily available until May 30, in the gallery are a selection of classic art-deco jewelry circa 1860-1950 from diamonds, amethysts, rubies, sapphires, opals, jade, rings, pearl necklaces, broaches, diamond studded 1950 Swiss wristwatch, all with cut/faceted gemstones set in platinum or 18 kt gold.

Share:

More Posts

Send Us A Message

en_GBEnglish