JUBILEUM 24 JAAR -FEEST
Tot het einde van dit jaar vieren wij ons 24-jarig Jubileum met een prijsvoordeel van 25% op alle schilderijen in de galerie en op de webshop!
Tay Dall, Rabbit Hole, enamel-olieverf gemengde media collage op doek, 160 x 260 cm
Tay Dall (Zuid Afrika) schildert de essentie van haar bestaan binnen haar eigen betekenis van tijdloosheid te uitstralend als een van Zuid Afrika's top artiesten. Het is door deze tijdloosheid zij de onvolmaakte schoonheid van een rechte lijn; de subtiele sensatie van het winterzonlicht en de textuur van ruw canvas waardeert.
OM ONS JUBILEUM SAMEN MET ONZE CLIENTEN TE VIEREN, GEVEN WIJ EEN FANTASTISCH PRIJSVOORDEEL VAN 25 % OP ALLE SCHILDERIJEN VAN ONZE KUNSTENAARS (GALERIE EN WEBSITE).
Gallery McSorley-Gooilust concentreert zich op uw specifieke wensen op het gebied van kwaliteitsschilderijen, beeldhouwwerken, glaskunst en grafische afbeeldingen. Bezoek onze website voor overzicht en prijsindicatie, download onze brochure of bekijk de video; https://youtu.be/gFiS-vqzCHY
JAN VAN LOKHORST
Jan van Lokhorst, Voyage, olieverf op canvas,140 x 120 cm
Jan van Lokhorst (1951, NL) is een schilder pur sang, op zoek naar evenwicht tussen de waargenomen wereld en de menselijke emoties. Een zoektocht naar een onbewust oergevoel, waarvan ons de reisbeschrijving wordt gegeven, als een landkaart waarop een van de mogelijke routes is uitgestippeld. Werk van Jan van Lokhorst is aangekocht door o.a. particulieren, overheid, bedrijven en ook bekende verzamelaars.
Ad Arma, About Nature, olieverf op canvas,140 x 140 cm
Ad Arma is beeldhouwer, graficus, schilder en glaskunstenaar. Thema’s in Arma’s oeuvre zijn het verglijden van de tijd, gedeelde kwetsbaarheid, continuïteit van de verandering, tijd & tijdloosheid, ontstaan & verdwijnen, de melancholie en schoonheid van het bewustzijn. In de reeks About Nature - een reflectie op de natuur - maakt Arma de energie voelbaar die we ook in onszelf gewaar zijn. Vorig jaar werd Arma door de Stichting Kunstweek uitverkozen tot briljante Kunstenaar van het jaar 2021, eretitel voor kunstenaars ouder dan 65 jaar. In 2007 werd hij Kunstenaar van het jaar, vóór Henk Helmantel, Anton Corbijn en Marlene Dumas.
Hannelore Houdijk, Loosdrechts porselein 5, acryl op canvas, 70 x 100 cm
Hannelore Houdijk heeft een eigen manier van schilderen ontwikkeld; van veraf lijkt het werk fotorealistisch, van dichtbij is het grof en zie je duidelijk de verftoetsen. Het werk komt zo in beweging en ziet er steeds anders uit. Zij is afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda en deed daarna een masteropleiding aan de Dutch Art Instituut in Enschede. Haar enthousiasme voor het schilderen bracht haar naar China, waar ze in 2001 exposeerde. Er volgden verschillende projecten en exposities in diverse landen en in 2003 ontving ze een startstipendium. In 2019 won ze de landelijke wedstrijd ‘Schilderij van het jaar” met haar schilderij ‘Theepot in het water’. Hannelore’s reeks ‘Servies in Water’ bevat symbolen van ons tijdelijk bestaan, net als de Nederlandse stillevens uit de 16e en 17e eeuw. Deze z.g. Vanitas stillevens werden geschilderd om de mens te herinneren aan zijn sterfelijke natuur en het eind van al ons aardse plezier. Toen werden kostbare objecten geschilderd als symbool van de vruchteloosheid van het aardse leven. Dit kun je eveneens ervaren in de schilderijen van Hannelore, maar met een moderne swing. De laatste jaren heeft Hannelore een aantal kunstprijzen gewonnen en had ze bekroonde exposities in regionale musea.
Will Kellermann, Questions of life, © Silkcolor techniek, 110 x 110 cm
De Silkcolors© van Will Kellermann hebben hun eigen identiteit waarin een sprankelend spel van kleuren en vormen op een professionele en spontane manier worden gecreëerd. Een van haar belangrijke thema's was het erfgoed en de vrijheid van de vrouw. Haar schilderijen zitten vaak boordevol symboliek en vertellen verhalen over de aarde, mensen en de geest. De diepe en rijke kleuren worden verkregen door transparante kleuren laag over laag te schilderen met behulp van speciaal ontwikkelde technieken. Will Kellermann gebruikt hoogwaardige Chinese zijde als canvas. Haar flamboyante Silkcolors© zijn uniek en tonen licht en diepte op een briljante en magische manier. Haar schilderijen zijn in het bezit van verzamelaars in Europa, het Midden-Oosten en Amerika en ze won verschillende prestigieuze prijzen. De puurheid van zijde inspireert Will Kellermann tot uitingen van diepere gevoelens. Zij ontdekt zichzelf in de mystiek van de wereld, de mens en de geest. Haar unieke Silkcolors© spreken van dromen, geheimen en onvermoede krachten in onze natuur. In de vele lagen verf herkennen we de lagen van de ziel, lichtend, kleurrijk, open en intiem. Zij zegt: "Zijde heeft een eigen wil, het levend materiaal fluistert mij beelden in die ik met de eigenschappen van het edele materiaal en speciale technieken tot unieke taferelen verwerk".
Bronzen Beelden van Jaap Hartman, Theo Mackaay, Paul Kubic & Marcel Taton
Jaap Hartman, Maandags Liefde, brons, 165 x 105 x 10 cm
Jaap Hartman, Stokstaart familie, brons, 55 x 45 x 40 cm
Jaap Hartman (1950, Nederland) is beeldhouwer en bronsgieter. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Rijksacademie van Amsterdam. Deze opleidingen legden de basis voor zijn artistieke ontwikkeling en zijn technisch vakmanschap. In Rotterdam kreeg hij o.a. les van Arie Teeuwissen (beeldhouwen) en Gijs Voskuyl (tekenen). In Amsterdam waren het de gerenommeerde hoogleraren Paul Gregoire en Piet Esser die hem de principes van de beeldhouwkunst bijbrachten. Zijn figuratieve beelden laten zien, dat hij trouw blijft aan de basisgedachte, dat beeldhouwen werken in en met de ruimte is. Werkend van binnen naar buiten krijgt de vorm langzamerhand gestalte. Portretten zijn altijd een belangrijk onderwerp geweest voor Jaap Hartman. Ook hier is zijn werkwijze een langzaam opbouwen van binnenuit, totdat hij is aangekomen bij de buitenkant, de huid. Op dat moment heeft het beeld zijn definitieve vorm en expressie verkregen en wordt er niet meer aangeschaft. Daarna volgt de technisch complexe fase van het maken van de mal en het gieten van het brons, het afwerken en patineren. Als bronsgieter kan Jaap Hartman dit hele proces in eigen hand houden.
10 Top Glas kunstenaars Mari Mészáros, Sabine Lintzen, Fredy E. Wubben, Richard Price, Ľubomír Ferko, Rachel Daeng Ngalle, Anton van Wijk, Marcel Taton, Katarzyna Karbownik, Willem van Oijen
Mari Mészáros, Réflexion, fused glass, 90 x 45 x 20 cm
Mari Mészáros, Shame, fused glas, 110 x 45 x 20 cm
Mari Mészáros (Hongarije, 1949) – Haar glassculpturen zijn de ultieme metafoor van wat de mens is: het enigma van een opgeteld verleden, verklaard of verder gemystificeerd door een scheppende geest en voor eeuwig vastgelegd in een glazen kunstwerk. “Ik maak het van glas, een materiaal dat breekbaar is als de mens en sterk als de mensheid.” Haar werk is aangekocht door het Museum voor Toegepaste Kunsten, Budapest – Musée des Arts Décoratifs, Lausanne – Glasmuseum Ebeltoft (DK) – Glasmuseum Rheinbach (D) – Fine Art Museum San Francisco – M.H.de Young Memorial Museum, USA – Laczko Dezsö Muzeum, Veszprem (H) – Rippl-Ronai Muzeum, Kaposvar (H) – Alcorcon Museum voor Glaskunst, Madrid – Museum Jan, Amstelveen.
Sabine Lintzen, Black & White Améthyst Ring Tubes, geblazen glas, 37 x 22 x 22 cm
Sabine Lintzen (Duitsland) – De glazen objecten die zij creëert zijn een ode aan de natuur. Aan vruchtbaarheid, aan groei, aan het mannelijke, het vrouwelijke, de cyclus van moeder Aarde. Eeuwenoude thema’s die de kunstenares naar deze tijd heeft vertaald. Dat doet ze in kwetsbaar geblazen vormen met een bekroning van versierd glas. Gezichtjes, open en gesloten, bloemtrosjes en takjes. Ze hebben een allegorische betekenis. Yin en Yang, het goede dat het kwade bestrijdt en verwijzen daardoor op sprookjesachtige wijze naar alledaagse zaken die iedereen aangaan. Ook het contrast in materiaalgebruik: glas en brons past in deze zienswijze. Stoer tegenover kwetsbaar. Elementen die ieder mens in zich draagt. Sabine Lintzen probeert zo haar levensfilosofie van dromen in glas over te brengen in adembenemende vazen. Sabine Lintzen ontving de Leerdam National Prize voor Vormgeving 2010. In 2012 koos Museum Sittard Sabine tot Ontwerper van het Jaar. Zij heeft beeldhouwen en vrije vormgeving aan de Academies voor Beeldende Kunsten te Maastricht en Berlijn gestudeerd. Haar werk is opgenomen in verschillende glasmusea en privécollecties.